Onderzoek Recreatieterreinen Utrechtse Recreatieschappen

Onderzoek-Recreatieterreinen-Utrechtse-Recreatieschappen

Onderzoek recreatiegebruik recreatieterreinen
Opdrachtgever: Utrechtse Recreatieschappen

In opdracht van de Utrechtse Recreatieschappen (nu Recreatie Midden-Nederland) is een grootschalig functieonderzoek uitgevoerd naar het gebruik van recreatievoorzieningen in het buitengebied van Vinkeveen, Loosdrecht, Stichtse Groenlanden en Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied.

De vraag was het recreatiegebruik, de waardering van de bezoeker en het jaarbezoek aan de verschillende voorzieningen in kaart te brengen. De voorzieningen betroffen 30 dagrecreatieterreinen en fietsknooppunten, en een aantal recreatie eilanden in de Vinkeveense en Loosdrechtse Plassen.

In overleg met de opdrachtgever is het functieonderzoek uitgevoerd door een jaar lang op locatie bezoekers te interviewen en visuele tellingen en observaties uit te voeren. Per voorziening werd een gebruikstypering gemaakt, gerelateerd aan activiteiten als wandelen, fietsen, skeeleren, vissen, picknicken, zonnen.

De resultaten zijn weergegeven in een tabellenrapportage met tekstuele toelichting, en vervolgens gepresenteerd aan de opdrachtgever.


> Informatie aanvragen over dit onderzoek  Logo-Linked-In Logo twitter 40x40